Skægshampoo og skægbalsam, Hvordan, hvornår, og hvorfor?

Skægshampoo og skægbalsam, få alt at vide her

Skægshampoo og skægbalsam er nok det vigtigste produkter til dit skæg. Selv hvis du af en eller anden grund ikke ønsker at bruge for meget tid på dit skæg – måske fordi du simpelthen ikke har den tid, eller tålmodighed eller interesse der skal til – så bør du i det mindste bruge skægshampoo sammen med et godt skægbalsam.

Det bør være så indlysende som at vaske dit hår, for eksempel. Men, Vi bør påpege, at du aldrig bør bruge hår shampoo til dit skæg – og bestemt ikke shower gel.

Dette er af den simple grund, at hår shampoo er tilpasset til at rense håret, shower gel er egnet til rengøring af kroppen, og skægshampoo er tilpasset til skæg. Det er ikke sværere end det.

Skægshampoo

Men selv om det er et selvfølge at bruge skægshampoo til skægget, er det måske ikke givet, hvordan man bruger det, hvor ofte det skal bruges mm.

Måske er det ikke så let at vide, hvor ofte det skal bruges – dagligt, en gang om ugen, eller flere gange om ugen? Derfor vil vi nu besvare disse spørgsmål og sortere alle de spørgsmål, der kan findes med hensyn til skægshampoo og skægbalsam, og hvordan disse ting bruges!

Derfor bør du bruge skægshampoo og skægbalsam

Hvorfor du skal bruge en speciel skægshampoo og skægbalsam, og ikke en almindelig hår shampoo, vi har allerede skrevet om dette- det er simpelthen fordi produkterne er tilpasset til hvert formål.

Skæg er ikke lige som hårene på hovedet, det er grovere og har også en helt anden struktur. Så almindelig hår shampoo virker ikke så godt for skægget som det gør for håret, derfor har du brug for en særlig skægshampoo.

Men når det kommer at du skal bruge skægshampoo og skægbalsam, er det faktisk samme som årsagen til at bruge hår shampoo og balsam; at rengøre og at fugte.

Selv om skægget har brug for en anden shampoo end håret, skal det rengøres og fugtes ligesom håret. Hvis du tager dig af dit skæg og bruger skægshampoo, du simpelthen få en smukkere og velstående skæg, end hvis du ikke gør noget som overhovedet.

Men vi bør tilføje, at alle skæg er forskellige, og de kan endda brug for forskellige ting. Nogle skæg kan ikke føle sig meget dårligt om at blive vasket med hår shampoo på et tidspunkt, eller ikke bliver vasket på alle i en periode.

Desuden kan forskellige skægshampoo og skægbalsam arbejde forskelligt på forskellige skæg, noget, der virker godt for et skæg kan slet ikke være godt for en andens skæg. Det er bare et spørgsmål om at prøve din vej rundt, hvilket er godt at huske på, hvis du tester skæg shampoo for første gang.

Hvis den første ting du tester ikke gør noget godt på alle, det betyder ikke, du kan lige så godt bruge hår shampoo eller ikke gider at vaske dit skæg – det betyder blot, at den slags ikke var det rigtige for dit skæg. Så bare prøve et andet mærke, simpelthen.

Sådan bruges skægshampoo og skægbalsam

Brugen af skægshampoo og skægbalsam er egentlig ikke så avanceret. Hvis du vasker dit hår, vil du være i stand til at vaske dit skæg, fordi det sker på stort set samme måde.

Tag lidt skægshampoo i dine hænder –  hvor meget du har brug for afhænger naturligvis af, hvor længe og tyk dit skæg er.

Masser forsigtigt shampooen i skægget, og sørg for at komme helt ned til huden under skægget. Skyl det derefter ud med lunkent vand. Brug efterfølgende skægbalsam. Du er også velkommen til at bruge en skægolie efter bruseren for at gøre skægget blødt og dejligt.

Så ofte bør skægshampoo og skægbalsam bruges

Ligesom med håret på hovedet, bør det vaskes, men ikke for ofte. Vask det ikke hver dag, men måske hver anden eller tredje dag. Det kan variere, hvor ofte skæg behov og føles godt om at blive vasket, så prøv hvad der fungerer bedst for dit skæg.

Ofte er der også en anbefaling på flasken, så det kan være en god idé at følge den i starten – og derefter justere den til dit skæg.

Valg det rette skægshampoo og skægbalsam

Dette er ikke altid den nemmeste, og som vi nævnte før, forskellige shampoo ofte arbejde forskelligt godt for forskellige mennesker. Men når det er sagt, kan det stadig være en god idé først at teste et mærke, som nogen anbefaler, eller som har modtaget gode anmeldelser.

Hvis det virker for mange andre, så er chancerne stadig stor, at det er egnet til mange forskellige typer af skæg – og måske endda din.

Du kan også antage, hvilke egenskaber shampoo har, ud over rengøring og fugtgivende. For eksempel er der skægshampoo, der fjerner kløe, hvis du har problemer med sådanne ting, og dem, der gør skægget ser fyldigere. Selv duften kan variere mellem forskellige mærker, så du kan også vælge baseret på, hvordan de lugter.

Skægbalsam hvad er det?

Først og fremmest: Hvad er en skægbalsam?

Formålet er, at skægbalsam vil nære dit skæg og porer ved hjælp af æteriske olier. Skægget holdes frisk, blødt og sundt. Du bruger skægbalsam lige som almindeligt balsam men til dit skæg. 

Hvor finder jeg de bedste produkter til mit skæg?

Vi anbefaler at købe et set med lidt forskellige produkter, så finder du hurtigt ud af hvad du ikke kan undvære i fremtiden. For at kunne pleje dit skæg bedst muligt så er det også vigtigt at have nogle værktøjer til at starte med for eksempel en saks og skægkam. Derfor så kan vi anbefale dette lille set med gammeldags barbergrej som er til en god pris.

Portrait of redhead, bearded hipster male.